L O A D I N G
..

The Young Designer – Demetrius Tanase

The Article was written by wall-street.ro with the occasion of the launching of Igrego lamp at Construct Expo.

The article features Expleo Design Founder Demetrius Tanase and his work as a designer and how was developed Igrego – an innovative masterpiece.

The article is written in the Romanian language:

Iluminatul viitorului vine din Romania: tanarul designer care vrea sa revolutioneze lumina din sufragerie.

Iluminatul viitorului vine din Romania: tanarului designer care vrea sa revolutioneze sistemele de iluminat din sufragerie

Are 28 de ani si este creatorul unuia dintre cele mai inedite corpuri de iluminat realizate vreodata in Romania. Pe Demetrius Tanase (foto), designer al Electromagnetica, l-am intalnit la Construct Expo, unul dintre cele mai mari evenimente dedicate industriei constructiilor la nivel local, iar rezultatul muncii sale merita toata atentia.

La standul Electromagnetica de la Construct Expo, unul dintre cei mai mari producatori locali de solutii pentru iluminat, a fost prezentat, in premiera, sistemul de iluminat IGREGO, bazat pe LED-uri, fiind poate cel mai ambitios pariu al unei companii romanesti in domeniu, mai ales ca vorbim despre un design futurist, care pentru multi romani poate parea desprins mai mult din filmele Science Fiction si mai putin util in casele noastre. Tanarul Demetrius Tanase este, insa, de alta parere.

“Vorbim despre o investitie foarte mare, sute de mii de euro, bani necesari ca sa poti realiza astfel de produse pe liniile de productie din Romania. Sistemele de iluminat IGREGO sunt destinate caselor individuale, se pot monta atat pe perete, cat si in plafon, atat pentru design, cat si drept corp de iluminat. Totodata acestea pot fi folosite si in hoteluri, in spatii de lectura sau de recreere”, a declarat Demetrius Tanase, intr-un interviu acordat wall-street.ro.

Demetrius Tanase - IGREGO - Electromagnetica

Tanarul in varsta de 28 de ani este absolvent al Facultatii de Design din Bucuresti, dar si al unui master cu aceeasi specializare, fiind angajat in cadrul Electromagnetica inca din vremea studentiei.

“M-am angajat la Electromagnetica inca din facultate. Am lucrat pentru corpuri industriale si trebuia sa gasesc mai mult solutii practice si tehnice in ultimii ani. Cand mi s-a oferit ocazia sa realizez acest corp am fost foarte incantat. Ca sa vii cu ceva nou pe piata trebuie sa stii de dinainte ca oamenii sunt reticenti. Nu stiu daca va avea sau nu succes, eu sunt optimist. (…) Este un dram de curaj, mai ales ca vorbim de atatia bani. Am reusit sa ii conving sa facem acest proiect. Am primit un feedback foarte bun din partea tuturor. Vrem sa ducem produsul inclusiv in strainatate, la vanzare si prin targuri de prezentare”, a mai aratat tanarul designer.

Potrivit acestuia, pentru dezvoltarea sistemului IGREGO, de la stadiu de proiect si pana la forma finala, a fost nevoie de ceva mai mult de un an de zile. “Proiectul a fost o initiativa a Electromagnetica. Acestia au lansat o tema pentru a realiza un corp si a intra pe zona de productie de corpuri destinate caselor, compania avand pana in prezent solutii pentru spatii industriale si comerciale. (…) De la prima schita pana la rezultatul final s-a lucrat un an si doua luni. Pentru Romania nu este mult. Din pacate noi, ca tara, inca nu avem deschiderea catre nou. Ceea ce ne propunem este sa schimbam mentalitatea romanilor”, a mai spus Demetrius Tanase.

Demetrius Tanase - IGREGO - Electromagnetica

 

 

IGREGO - Electromagnetica

 

Entire article here: Iluminatul viitorului vine din Romania: tanarul designer care vrea sa revolutioneze lumina din sufragerie.

 Expleodesign Logo Expleodesign Logo