..

Interview for Peroni Nastro Azzurro

An interview given by Expleo design founder Demetrius Tanase for Peroni Nastro Azzurro.

Being given for the Romanian website the interview is in the Romanian language and it is mostly about Demetrius’s passion for yacht design and product design :

La terasa de pe Dianei 11 răsună albumul The Wall, pus cap-coadă. E genul meu de terasă, îmi spun, descălecând de pe Vespa. Mă așteaptă aici Demetrius Tănase, un tânăr designer care, în primele două minute după ce ne-am cunoscut întâmplător, m-a lăsat cu gura căscată arătându-mi bărcile de viteză pe care le-a desenat pentru un producător olandez. Demetrius are sprezzatura: e asortat ton pe ton, poartă costum albastru și cămașă descheiată la doi nasturi la care a asortat loafers fără șosetă. ”Goodbye, Blue Sky”, se aud cei de la Pink Floyd și mi se pare că am nimerit în cel mai bun moment al celui mai frumos loc din oraș, cu cel mai interesant designer din România.

Demetrius Tănase și lampa sa IGREGO

Demetrius Tănase și lampa sa IGREGO

”Terasa asta e un fel de birou pentru mine” îmi zâmbește Demetrius și mă invită să mă așez, în timp ce își strânge cele câteva zeci de cărți de vizită de la fabricanți de yachturi pe care le-a strâns la London Yacht, Jet & Prestige Car Show de unde tocmai s-a întors. Curiozitatea mă roade:

Peroni Nastro Azzurro: Cum e plătit un designer de yachturi?

Demetrius: Un yacht de dimensiuni mari poate pleca de la câteva milioane de euro și ajunge la câteva sute de milioane. Designerului îi revine de obicei între 5 și 10% din costul lui.

Yacht de dimensiuni mari (peste 50 de metri) la Portofino

Yacht de dimensiuni mari (peste 50 de metri) în marina din Portofino

Peroni Nastro Azzurro: Teoretic, dacă faci un yacht te poți retrage într-o insulă tropicală.

Demetrius: Așa e. Practic însă, te retragi doar dacă nu-ți place ce faci. Mie îmi place (zâmbește).

Peroni Nastro Azzurro: Cum ai ajuns să faci design de yachturi?

Demetrius Tănase: Am fost pasionat din copilărie de bărci. Am petrecut mult timp în Portul Tomis din Constanța admirând ambarcațiunile. Apoi, am făcut liceul și facultatea cu specializare în design, iar lucrarea mea de diplomă a fost un yacht cu pânze de 12 metri. Se numea Poseidon. Acum e un pic depășit, pentru că se lucrează cu un alt tip de cocă, iar tehnologiile au evoluat foarte mult între timp. Apoi, ca să nu ruginesc, am mai făcut câteva schițe și am frecventat toate boat show-urile de la noi. La un astfel de târg am cunoscut un olandez căruia i-am arătat ce am făcut și am început să discutăm. Curând, am semnat un contract și am început să lucrez la linia de bărci de viteză cu care vrea să își relanseze brandul. Bărcile o să iasă la anul. Am mai desenat tot pentru el câteva bărci militare, din care două deja s-au fabricat și vândut.

Peroni Nastro Azzurro: Când o să merg cu o barcă designed by Demetrius Tănase și câte se vor fabrica?

Demetrius: Sunt bărci de serie a căror construcție și lansare va fi cel mai probabil la ediția de la anul a London Yacht, Jet & Prestige Car Show. Ambarcațiunile de serie se pot fabrica și în sute sau mii de exemplare, cum se întâmplă spre exemplu cu yachturile Beneteau.

Peroni Nastro Azzurro: Cât vor costa bărcile desenate de tine?

Demetrius: Prețurile încep la vreo 40.000 de euro pentru cea mai mică, și ajung la puțin peste 100.000 pentru modelul cel mai scump, cel de 9 metri. Linia are cinci modele și toate sunt inspirate de bărcile runabout din anii 30. Sunt bărci puternice, de peste 500 CP. Linia e așa: Speedster (7m), RS (6,5m), Launch (motor electric și locuri generoase, pentru agrement), și modelul de top (9m) care nu are nume încă și vine în două versiuni – cu cabină închisă sau deschisă. Toate sunt construite din materiale de ultimă oră, fibră de carbon, kevlar, etc.

Design de barcă by Demetriul Tănase

Design de barcă by Demetriul Tănase

Design de barcă by Demetriul Tănase

Design de barcă by Demetriul Tănase

Design de barcă by Demetrius Tănase

Linie de bărci by Demetrius Tănase (Expleo Design)

Peroni Nastro Azzurro: Care e designerul de yachturi care te inspiră?

Demetrius: Cel mai mult îl admir pe Espen Oeino, un norvegian cu birou în Monaco care e de departe numărul 1 în ce înseamnă superyachturi, adică bărci mari, de mai mult de 70-100 de metri.

Peroni Nastro Azzurro: Ce bărci îți plac?

Demetrius: Îmi plac bărcile Wally. Patronul este italian și asta se vede. Au clienți de genul președintele Fiat, Regele Spaniei, etc. Un yacht Wally poate costa milioane de euro. Îmi mai plac bărcile Art of Kinetik, o firmă din Serbia care face yachturi cu motor foarte agresive și cu un nivel de finisaje excepțional. Desigur, îi iubesc și respect pe italienii de la Riva, care au o mare istorie în spate și fac bărci excepționale.

Peroni Nastro Azzurro: Care e next step pentru tine?

Demetrius: Vreau să desenez superyachturi, bărci mari, de 100 de metri. Sunt mașinării extrem de complexe, dar munca e fabuloasă. Diferența e cam ca de la a amenaja un interior de apartament de bloc și a construi un mall. Poți face exterioare mai îndrăznețe, interioare extraordinare, cerul e limita, cum spun americanii (zâmbește).

Peroni Nastro Azzurro: Există școli de design când vorbim de yachturi?

Demetrius: Influențele școlilor de design se văd doar în modelele clasice, la bărcile runabout de exemplu. Mie, de exemplu, mi s-a spus că bărcile mele au un design italian.

Peroni Nastro Azzurro: Care e istoria lămpii IGREGO?

Demetrius: După masterat, am lucrat o vreme la Electromagnetica, timp în care am desenat lampa IGREGO, care a intrat în fabricație. E o lampă modulară, cu LED și design minimalist. Lampa a fost apreciată de Ross Lovegrove, un imens designer care i-a sfătuit pe cei de la Electromagnnetica să o fabrice.

Lampa IGREGO
Thank you Peroni Nastro Azurro for the nice introduction and for the interview.
Interview taken from : peroniitaly.ro